Het rebranding project van Greeninful heeft als doel om het jonge merk een frisse uitstraling te geven en het te positioneren als een missiegericht merk dat aansluit bij de toekomstige generaties. Het visuele systeem is ontworpen om betrokkenheid en gemeenschapszin uit te stralen, met gedurfde kleuren en penseelstreken. De kleurkeuzes zijn helder en symboliseren hoop, terwijl de beelden toegankelijk en gemeenschapsgericht moeten zijn. In plaats van zich te richten op een handelsplatform, is het ontwerp gericht op het opbouwen van een gemeenschap, wat visueel wordt gepresenteerd door samenwerkende, ruwe handgetekende visuals die flexibel inzetbaar zijn.
Het logo van Greeninful toont een rauwe, maar gecultiveerde esthetiek van het gezicht van de gemeenschap. Het symboliseert de vastberadenheid en nieuwsgierigheid in het verkennen van een nieuwe en voortdurende groene levensstijl, wat ook de belangrijkste activatie is van de gemeenschap waar Greeninful deel van wil uitmaken.
Dit rebranding project zal worden uitgebreid naarmate het bedrijf van Greeninful groeit. Er zullen hopelijk verschillende productlijnen worden gestart die tarweafval van bierbrouwen recyclen en in de toekomst zullen er nieuwe submerken worden gecreëerd.
Het ontwerpteam heeft intensief samengewerkt met de klant om ideeën te genereren voor de rebranding en om een merkpropositie, missie, visie en waarden te creëren. Ze hebben gebruik gemaakt van een collaboratieve design thinking aanpak, waarbij ze regelmatig input van de klant hebben gekregen en interviews hebben gehouden met gebruikers en klanten van het merk om inzichten te verkrijgen over de producten, merkcontactpunten en betrokkenheid op sociale media.
Het onderzoeksfase duurde ongeveer 2-3 maanden om het merk holistisch te begrijpen. Uit het onderzoek bleek dat de groene gemeenschap behoefte heeft aan verbinding, omdat ze vaak niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn, waardoor de gemeenschap haar stem verliest. Greeninful fungeert perfect als tussenpersoon die al deze mensen met elkaar kan verbinden.
Het creatieve, technische en onderzoeksmatige uitdagingen van dit ontwerp waren het interviewen van mensen onder de omstandigheden van COVID-19 en het verzamelen van voldoende gegevens om de inzichten te ondersteunen.
Greeninful heeft in 2022 de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege hun integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.
Greeninful is een merk dat de groene gemeenschap verbindt en een duurzame levensstijl ondersteunt. Met hun innovatieve en milieuvriendelijke producten dragen ze bij aan het verminderen van afval en het introduceren van een nieuwe manier van recyclen in de samenleving.
Projectontwerpers: Michelle Poon
Afbeeldingscredits: Image 1: Michelle Kason (Designer)
Projectteamleden: Michelle Kason
Projectnaam: Greeninful
Projectklant: Michelle Poon